ACTUEEL

Ziekenhuis Dokkum onder verscherpt toezicht

Ziekenhuis Dokkum onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum onder verscherpt toezicht. Dat heeft de inspectie dinsdag bekend gemaakt. Ze onderzocht het ziekenhuis naar aanleiding van klachten over de afdeling cardiologie. Het verscherpt toezicht geldt voor een periode van maximaal zes maanden.

Disfunctioneren

Aanleiding voor het inspectiebezoek aan De Sionsberg was een melding van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie op 23 mei over het disfunctioneren van de vakgroep cardiologie in De Sionsberg. De inspectie heeft op 25 mei een bezoek gebracht aan het ziekenhuis om de situatie zelf te beoordelen.

Patiëntveiligheid

"De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de kwaliteit en resultaten van de bestuurlijke maatregelen die door de Raad van Bestuur van het ziekenhuis zijn genomen om de patiëntveiligheid te verbeteren", concludeert zij nu.

Moeizame samenwerking

Bij De Sionsberg werd al begin 2009 een moeizame samenwerking geconstateerd tussen de werkgroep cardiologie enerzijds en de bestuurder, overige medisch specialisten en medewerkers in het ziekenhuis anderzijds. Ook constateerde de commissie onacceptabele werkafspraken waardoor de acute zorg onvoldoende is gewaarborgd.

Reactie raad van bestuur

De raad van bestuur van Zorggroep Pasana, waarvan De Sionsberg een onderdeel is, erkent dat er met de vakgroep cardiologie communicatieve problemen waren "maar niet zodanig dat de zorg in gevaar is geweest". Volgens voorzitter Christian Kappel is een aantal knelpunten al opgelost. De kritiek van de inspectie op de acute zorg, begrijpt Kappel niet. "We hebben goede, duidelijke afspraken gemaakt. Dat vinden onze huisartsen ook. De acute zorg is bij ons dus goed geregeld. Waar de inspectie op doelt, is ons nog niet duidelijk."(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top