ACTUEEL

Politie kijkt na 1 juli naar klachten chirurg

De politie begint na 1 juli met het beoordelen van klachten over het optreden van de omstreden orthopedisch chirurg Cees de Bruin van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Dat zei een woordvoerster van de politie woensdag.

Tot nu toe hebben vijftien gedupeerden een speciale vragenlijst over de zaak ingevuld en ingediend bij de politie. Zij horen na 1 juli of zij aangifte kunnen doen. ,,Pas dan kunnen wij mogelijkerwijs stappen ondernemen”, zegt de politiewoordvoerster. Volgens haar is het zaak eerst goed te onderzoeken wat zich precies heeft afgespeeld. ,,Een strafbaar feit is meer en anders dan een medische fout.”

Rugoperaties

De Bruin zou jarenlang risicovolle rugoperaties hebben uitgevoerd die geregeld mislukten. Hij zou onder meer mensen hebben geopereerd die niet onder het mes mochten, fouten hebben gemaakt bij operaties en foutieve diagnoses hebben gesteld. Het Waterlandziekenhuis ontsloeg hem in juli 2010.

Driehonderd gedupeerden

Zorgbelang Noord-Holland meldde woensdag dat sprake is van driehonderd gedupeerden, van wie een groot aantal een officiële klacht heeft ingediend. Het ziekenhuis had deze klachten volgens Zorgbelang Noord-Holland binnen vijf maanden moeten afhandelen, maar dat is na ruim een jaar nog niet gebeurd. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 september 2011

Waar zijn de Nederlandse ondergrondse Hulptroepen hier spreekt ook een slachtoffer van dr Bruin en mijn toenmalige dokter zijn overbuurman !!!

Top