ACTUEEL

Langenbach volgt De Kubber op bij JBZ

Langenbach volgt De Kubber op bij JBZ

Peter Langenbach isper 1 september benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Hij volgt hiermee scheidend bestuurder Peter de Kubber op.

Langenbach (1969) vormt samen met bestuursvoorzitter Willy Spaan en Gita Gallé de driehoofdige raad van bestuur. Langenbach is sinds 2008 directeur Financiën en Control van het ziekenhuis. In juni 2011 werd hij gekozen tot Zorgfinancial van het jaar. In zijn nieuwe functie blijft hij zich richten op het financieel beleid van het ziekenhuis.

Financiering

In de afgelopen drie jaar heeft Peter Langenbach als financieel directeur afspraken gemaakt met de ABN AMRO Bank over de financiering van het nieuwe ziekenhuis en met zorgverzekeraars over de vergoeding van de kapitaallasten. Daarnaast was hij als voorzitter van de financiële commissie nieuwbouw verantwoordelijk voor de bewaking van het nieuwbouwbudget.

Efficiëntie

Peter Langenbach zal rechtstreeks leiding gaan geven aan een aantal eenheden in het primaire proces. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis acht korte lijnen naar de raad van bestuur belangrijk om snel in te kunnen spelen op de zorgbehoefte van de individuele patiënt. Langenbach hecht daarbij aan grotere efficiëntie: “Het is mijn stellige overtuiging dat je door efficiëntie te verhogen, ook de kwaliteit van zorg verhoogt.”

Auditor

Na het afronden van de KMA heeft Langenbach tussen 1993 en 2005 diverse financiële functies binnen de Koninklijke Luchtmacht bekleed, waaronder die van liaison officier in de Verenigde Staten en financieel adviseur op het Ministerie van Defensie. In 2005 maakte Langenbach de overstap naar de gezondheidszorg en werd hij manager ICT, PenO en Financiën in het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Naast zijn functie als directeur Financiën en Control van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, is Peter Langenbach ook interim algemeen directeur van het Sport Medisch Centrum JBZ geweest. Eveneens is hij lid van de raad van toezicht van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en treedt hij voor de NIAZ op als auditor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top