ACTUEEL

Solidariteit Viva-medewerkers brokkelt af

De solidariteit tussen de stakende medewerkers van Viva! Zorggroep staat onder druk. Een deel van de actievoerende medewerkers lijkt te elfder ure alsnog akkoord te gaan met een lager loon.

De knieval van een deel van het personeel is aan het licht gekomen nadat het UWV vorige week 294 ontslagaanvragen verleende. Volgens vakbond Abvakabo FNV ging het 377 ontslagaanvragen. Mogelijkerwijs hebben 83 thuiszorgwerkers die aanvankelijk tegen het loonoffer waren toch gekozen voor behoud van hun huidige baan voor minder salaris. Met de toegekende ontslagvergunning heeft Viva! Zorggroep acht weken de tijd om werknemers in de thuiszorg die weigeren salaris in te leveren, te ontslaan.

Unaniem

In het Noord-Hollands Dagblad geeft het UWV toelichting op de toekenning van de ontslagvergunningen. Volgens het UWV heeft Viva voldoende aannemelijk kunnen maken dat het hele bedrijf in gevaar komt en er dus veel meer banen op de tocht staan, als de salarissen in het cluster huishoudelijke hulp niet worden verlaagd met twintig tot dertig procent. “De ontslagcommissie was unaniem van mening dat er een vergunning mag worden verleend voor ontslag’’, zegt Marianne de Groot van het UWV in het Noord-Hollands Dagblad. “Het zijn er trouwens geen 377 zoals de vakbond heeft beweerd, maar 294.’’

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 juli 2011

\" ontslagcommisie was Unaniem\" zijn die mensen niet goed bij hun hoofd ofzo!!
Laat het UWV eerst even VIva in zijn geheel doorlichten want van het manegment klopt geen ene reet.

De volgede acties komen er al weer aan.
En de rechter zal uiteindelijk de Viva dames gelijk geven.
In welk land leven we dat je in deze dure tijd 25% moet inleveren terwijl alles duurder woord.

UWV Weg ermee......

Anoniem

28 juli 2011

\"Solidariteit Viva-medewerkers brokkelt af\"

Ach wat een onzin-conclusie! Bah!

Het verschil tussen de 377 en 294 valt in eerste instantie te verklaren dat we met 377 medewerkers begonnen zijn, ten tweede heeft niet in alle krantenartikelen steeds die 294 er óók bij gestaan. (Of de journalisten waren niet goed op de hoogte).

Er zullen ongetwijfeld medewerkers zijn die alsnog het lage en onfatsoenlijke loonbod geaccepteerd hebben; ze móeten wel daar ze ook hun huur/hypotheek en rekeningen moeten betalen, ook zijn er collega\'s weggegaan naar een andere baan.


Wat het UWV betreft: waardeloos dat ze over alleen beperkte punten beslist hebben, en totaal voorbij gegaan zijn aan diverse andere argumenten. Maar ondertussen wél een besluit nemen!

Wij hebben geen werk geweigerd, maar een salarisverlaging voor hetzelfde werk.
En dan is het smiechterigheid om dan de situatie naar je toe te schrijven en in verband met financiële problemen van het bedrijf vinden dat \'we de functieomschrijving dan wel even aan zullen passen; daar hoort ook een lager loon bij\'.
Dat over de ruggen van de laagstbetaalden...., en het UWV gaat daar in mee..... niet te geloven

Ton

28 juli 2011

Beste VIVA-actievoerders, geef vooral niet toe aan deze chantage van het UWV. Het is een grof schandaal dat het UWV wanbeleid door het hoger management op deze manier afrekent met de werkvloer. Managers die een op deze manier met hun bedrijf en hun mensen omgaan zijn hun salaris niet waard, die zouden ter verantwoording geroepen moeten worden.
Politiek van Nederland, waarom wordt hier niet ingegrepen???

Top