ACTUEEL

Voorkeurslocatie nieuwbouw OZG sneuvelt

De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) ziet af van nieuwbouw in Zuidbroek. In plaats daarvan kiest het ziekenhuis voor locatie tegen Winschoten aan. De nieuwbouw moet het huidige Lucas Ziekenhuis in Winschoten vervangen.

In een verklaring laat het ziekenhuis weten nog steeds een voorkeur voor de locatie Zuidbroek te hebben. Dat zou jaarlijks 2,5 miljoen euro goedkoper zijn, door samenwerking met hotel-restaurant Van der Valk, dat op de plek een zorghotel wil ontwikkelen. Daarnaast prefereert de raad van bestuur de locatie Zuidbroek, omdat er door de ligging langs de A7 sprake is van een snellere verbinding met omliggende ziekenhuizen  in met name stad Groningen. De OZG gaat er vanuit dat patiënten vanwege de concentratie en spreiding van zorg in de toekomst vaker moeten reizen.  

Geen toestemming

In februari maakte de provincie duidelijk geen toestemming te zullen geven voor nieuwbouw in het buitengebied. De provincie vindt daarnaast dat het ziekenhuis vanwege het economisch belang voor de gemeente Oldambt niet naar elders moet verhuizen.

Voorbehoud

De OZG gaat nu schoorvoetend akkoord met de locatie Scheemda West. Het ziekenhuis maakt daarbij wel een voorbehoud. Als de nieuwbouwplannen door bestemmingsplanprocedures vertraging oplopen, zal het ziekenhuis de locatiekeuze heroverwegen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top