ACTUEEL

VUmc-bestuurder Savelkoul gaat met pensioen

VUmc-bestuurder Savelkoul gaat met pensioen

Jean Savelkoul, vice-voorzitter van de raad van bestuur in het Amsterdamse VUmc gaat eind augustus met pensioen. Ter gelegenheid van zijn afscheid organiseert VUmc op donderdag 15 september een symposium over acute zorg.

Werkzaamheden

Prof. dr. Jean Savelkoul is sinds januari 2000 verbonden aan VUmc. Voorafgaand aan deze functie was hij onder andere hoogleraar medische toxicologie aan het UMC Utrecht en tevens afdelingshoofd van de intensive care/klinische toxicologie. Ook heeft Savelkoul een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van het Calamiteitenhospitaal in Utrecht en zich vele jaren succesvol ingezet voor onder meer de vormgeving van de traumazorg voor Noord-Holland, hetgeen later heeft geleid tot een functie als bestuurslid en vice-voorzitter van de Landelijke Vereniging voor Traumacentra. VUmc stelt geen opvolger aan voor de functie van Savelkoul, de overige leden van de raad van bestuur zullen de taken onderling verdelen.

Acute zorg

Tijdens het middagsymposium op 15 september met de titel 'Zorg om rampen', komen verschillende aspecten van de acute zorg aan bod, zoals veiligheid en de organisatie van de acute zorg nu en in de toekomst. Een goede organisatie van de acute zorg is een voorwaarde voor veiligheid in de samenleving, zo luidt het thema. Aansluitend zal Savelkoul zijn afscheidsrede met de titel 'Academische patiëntenzorg Essentieel in het zorgcontinuüm' uitspreken.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 augustus 2011

Inkomen lid RvB is ca 250000 euro per jaar
Salaris verpleegkundige is ca 30.000 euro per jaar. Worden er nu vanuit de vrijkomende gelden, zeven extra verpleegkundigen aangesteld?

Olaf Tan

24 augustus 2011

Waarschijnlijk is de anonieme reageerder een verpleegkundige, behorende tot die groep van 40% die niet kan rekenen. Nou ben ik daar zelf ook niet zo'n ster in, maar 250.000 : 30.000 = 8,33 fte. En wat de 'intentie' van zijn/haar boodschap betreft, ach......

Top