ACTUEEL

Et Bientwark wordt Zorggroep Liante

De Friese woon- zorgorganisatie Et Bientwark gaat binnenkort verder onder de nieuwe naam Zorggroep Liante. De naam werd gekozen uit 157 inzendingen die binnenkwamen na een begin dit jaar uitgeschreven prijsvraag, zo schrijft de regionale krant Nieuwe Ooststellingwerver op de website.

Binding

Liante staat voor bindmiddel en zorgt ervoor dat losse elementen bij elkaar blijven, aldus de krant. Volgens het bestuur geeft de naam precies aan waar de koepelorganisatie voor staat: het binden van alle locaties die daar onder vallen vallen, met behoud van de eigen identiteit. De naam past ook het beste bij de visie en de toekomst van wat nu nog Et Bientwark heet: inspirerend, dichtbij, laagdrempelig, betrouwbaar, sociaal en open. Het komende jaar wordt de nieuwe naam geïntroduceerd. Ook komt er een nieuwe huisstijl. Met een nieuwe naam en uitstraling verwacht het bestuur beter en sneller te kunnen inspelen op die veranderingen. Et Bientwark is koepel van een achttal woonzorgcentra in Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Smallingerland.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Divejan

7 november 2011

Het is toch jammer dat er gekozen is voor een nieuwe naam in een tijd dat het meer zou moeten gaan om verbetering van zorg. Nu wordt er geld uitgegeven aan nieuwe logo's, briefpapier, vlaggen, enz., enz. Geld dat beter in de zorg gestoken kan worden zodat verzorgenden meer tijd krijgen om eens een praatje te maken met de ouderen!

Top