ACTUEEL

MST stelt limiet aan topsalarissen

MST stelt limiet aan topsalarissen

Toekomstige zorgbestuurders van het Medisch Spectrum Twente krijgen een salaris conform de Beloningscode Bestuurders in de Zorg. Dat wil zeggen een salaris van maximaal 190.000 euro per jaar, de zogenaamde Balkenende-norm. Dat heeft de raad van toezicht van het ziekenhuis bekend gemaakt, meldt TC Tubantia.

Topinkomens

Huidig voorzitter van de raad van bestuur Herre Kingma zit hier met een inkomen van 274.000 bruto-salaris, exclusief auto, ver boven weet TC Tubantia. De bestuurders Marianne Lensink en Lex Hilbers incasseerden volgens de krant respectievelijk 202.000 (238.000 all in) 220.000 euro (259.000 euro all in), bruto en exclusief auto. Deze bestuurders zijn voor 1 september 2009 benoemd, de datum dat de beloningscode in het leven werd geroepen. Hun arbeidscontracten kunnen niet tussentijds worden gewijzigd. Hun eventuele opvolgers verdienen straks minder. Behalve deze bestuurders incasseerden vorig jaar nog negen medewerkers en specialisten een totale beloning boven de Balkenende-norm.

Toetsingscommissie

De Nederlandse Vereniging van Toezicht-houders in Zorginstellingen (NVTZ) en de Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD) hebben de Beloningscode Bestuurders in de Zorg in 2009 ingesteld. Daarbij hebben zij een toetsingscommissie ingesteld waaraan afwijkingen van de code moeten worden voorgelegd. In sommige gevallen kan er tot 30 procent bovenop het inkomen van 190.000 euro komen, afhankelijk van marktomstandigheden.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 augustus 2011

Mooie actie. Het zal moeilijker worden om bestuurders aan te trekken, maar uiteindelijk zal blijken dat het goed mogelijk is.

Mr R.M. Dalmijn

23 augustus 2011

Wat een prachtig subtiele zinsopbouw. Kingma heeft inderdaad een inkomen; veel dokters hebben een honorarium. Dat is de kern van de "poedel"

jacco visser

24 augustus 2011

en nu nog afspraken maken over de beperking van de vertrekregeling bij onvoldoende functioneren.

Fred

24 augustus 2011

@ reactie1 Dat het moeilijker wordt om bestuurders aan te trekken is een mythe die vooral angstvallig in stand wordt gehouden door het 'old boys zorgdirecteuren network' zelf. De werkelijkheid is dat dit graaiers clubje vooral afgunstig kijkt naar de topinkomens in het bedrijfsleven maar zelf vele maten te klein zijn om zich met succesvolle ondernemers te vergelijken en kansloos zullen worden afgeserveerd in ieder andere 'tak van sport' dan de gezondheidszorg. Bovendien ben ik het niet eens met de stelling dat de huidige arbeidscontracten niet tussentijds kunnen worden gewijzigd. Als de huidige bestuurders ook maar een minuscule reden zien om zogenaamd te rechtvaardigen dat hun salaris naar boven kan worden bijgesteld zijn ze er ook als de kippen bij. En wat een 'vast' arbeidscontract daadwerkelijk waard is, is wel gebleken uit de gang van zaken rond de thuiszorgmedewerkers van bijvoorbeeld de Viva! zorggroep. Kortom, de 'geweldige topbestuurders' in onze gezondheidszorg zijn gewoon immorele geldwolven die meten met twee maten.

Anoniem

24 augustus 2011

goed initiatief: en nu doorpakken!
Maar ja, er wordt al meteen een marge van 30% dat is 57000 euro afgesproken: bijna twee keer het jaarsalaris van een verpleegkundige. En die auto is beslist geen kleine middenklasse. (Ik heb gehoord van een bestuurder die het niet pikte dat zijn auto "al" bijna twee jaar oud was)
Misschien dat we nu bestuurders krijgen die niet in het "'old boys netwerk" zitten. Mensen met een frisse kijk.

Top