ACTUEEL

Bas Bloem is gedoodverfde Zorgheld

Hoogleraar neurologie Bas Bloem is de gedoodverfde winnaar bij de uitverkiezing tot Zorgheld van het jaar. Van de circa 2500 uitgebrachte stemmen is vooralsnog driekwart naar Bloem gegaan.

De verkiezing van de Zorgheld van het jaar maakt deel uit van het VWS-programma Werken aan de Zorg. In het kader van dit project inventariseert VWS in hoeverre patiëntorganisaties, zorgaanbieders en zorgverzekeraars er in slagen om de Nederlandse zorg klaar te maken voor de patiënt van de toekomst. Die patiënt van de toekomst eist volgens VWS aandacht eist voor zijn individuele wensen en noden en maakt kritische keuzes maakt.

Transitie

Naast Bloem zijn ook Marjolein Spronk, projectleider reumamonitor van de Reumapatiëntenbond, en bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van zorgverzekeraar CZ genomineerd voor de titel van Zorgheld. De uitslag van de verkiezing wordt door VWS-directeur Langdurige Zorg Kees van der Burg op 25 oktober bekend gemaakt tijdens een discussiebijeenkomst in Hilversum. Op die dag worden ook de uitkomsten van het onderzoek naar de transitie van aanbod- naar vraagsturing gepresenteerd.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top