ACTUEEL

Schippers verscherpt wanbetalersregeling zorg

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil de wanbetalersregeling in de zorg aanscherpen. Voorstellen daartoe zijn vrijdag besproken in de Ministerraad.

Schippers wil dat meer wordt gedaan om betalingsachterstanden te voorkomen. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om zorgverzekeraars te stimuleren met gemeenten en de schuldhulpverlening samen te werken. Ook wil de minister dat het instrument om de zorgtoeslag bij wanbetaling in te houden ‘sneller en directer' wordt toegepast.

Laag inkomen

Veel Nederlanders met een laag inkomen krijgen een zorgtoeslag ter compensatie van hun ziektekosten. Bij betalingsproblemen kan het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) er al voor zorgen dat de Belastingdienst die toeslag niet aan de wanbetaler geeft, maar gebruikt voor het dempen van de schulden. Maar dat moet nu nog via een omweg worden geregeld.

Uitvoer

Schippers wil niet alleen de instroom beperken in de wanbetalersregeling, maar ook werken aan de uitstroom van mensen die al sinds de invoering ervan in 2009 een betalingsachterstand hebben. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 november 2011

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/04/voor-1-miljard-euro-aan-fraude-door-artsen-en-ziekenhuizen

Schippers hoor ik hierover geen woord reppen. Het is een en al blaming en shaming van het individu. Wanneer steekt men de hand eens in eigen boezem. De constatering dat Den Haag van het zorgstelsel een zooitje heeft gemaakt is inmiddels evident.

Top