ACTUEEL

Kaljouw gaat herinrichting zorgonderwijs leiden

V&VN-voorzitter Marian Kaljouw wordt voorzitter van Sectie Zorgberoepen en Opleidingen. Dit nieuwe opleidingsorgaan in de zorg maakt deel uit van het College voor Zorgverzekeringen.

Als onafhankelijk, sectoroverstijgend orgaan moet de Sectie Zorgberoepen en Opleidingen zorgen voor een integrale aanpak van de vernieuwing en verbetering van beroepen en opleidingen in de gezondheidszorg. Volgens minister Schippers van Volksgezondheid zijn deze te mono disciplinair en gefragmenteerd geraakt.

Termijn

De Sectie Zorgberoepen en Opleidingen zal evenals het Kwaliteitsinstituut worden ondergebracht bij het CVZ. Kaljouw gaat op 1 april bij de sectie aan de slag. Daarnaast blijft ze voorlopig voorzitter van beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).  Wel loopt in 2012 haar maximale termijn als voorzitter af.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

9 november 2011

Als verpleegkundige sta ik volledig achter de benoeming van Marian Kaljouw op deze post: hoog tijd dat de grootste beroepsgroep in de zorg ook een belangrijke stem in het onderwijs krijgt.

Top