ACTUEEL

Ministerraad stemt in met Beginselenwet AWBZ

De ministerraad heeft ingestemd met de Beginselenwet AWBZ-zorg, waarmee cliënten afdwingbare rechten krijgen en beter in staat zijn afspraken te maken met hun zorgverlener. Dit heeft het ministerie van VWS vrijdag bekendgemaakt.

Positie versterken

Het kabinet wil met de Beginselenwet AWBZ-zorg de positie van de cliënt in de langdurige zorg versterken. De wet geeft cliënten een afdwingbaar recht op het maken van afspraken in hun zorgplan. Hierdoor moet het voor zowel de cliënt als de zorgverlener makkelijker worden om heldere en hardere afspraken te maken en aan de bel te trekken als ze niet worden nagekomen. Daarnaast kunnen cliënten met ernstige klachten over persoonlijke verzorging en bejegening zich rechtstreeks wenden tot de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Mishandeling

Met het oog op het voorkomen van mishandeling van ouderen moeten aanbieders van AWBZ op grond van de Beginselenwet een verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen voor nieuwe medewerkers. Ook zijn zij verplicht gevallen van mishandeling door medewerkers te melden bij de Inspectie.

Het kabinet ging in januari al akkoord met het wetsvoorstel van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid.

 

Skipr 99 event

Op het Skipr 99-event zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor bestuurders en toezichthouders. Wees er snel bij. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

QcllPoXSpmjmRd

7 maart 2012

Ja, ik kan het me herinneren dat we met het glgiedewe Discoveryplan verloren! Ik vond het toen nog helemaal geen goed plan, maar was in de minderheid (sterker nog, ik geloof dat ik de enige was die het nix vond en ik kreeg ongelijk). Wel leuk dat er nu al 4 succesvolle Discovery edities zijn geweest! Dus verliezen is helemaal niet zo erg. Ooit hoorde ik een goeie tip van een prof die altijd veel onderzoeksgeld binnenhaalde. Hij zei: je moet het ook gewoon vaak proberen. Later herinner je je niet meer aan de mislukte aanvragen. Misschien geld dat ook voor prijsvragen?Bregje, gaat jullie plan nu ook uitgevoerd worden?

GXfXdGIzEgXFNVvdk

10 maart 2012

PJBype , [url=http://pfkboeposjdj.com/]pfkboeposjdj[/url], [link=http://jewwucoydnst.com/]jewwucoydnst[/link], http://uwmdkkpgbyyr.com/

Top