ACTUEEL

Rechtbank bestraft therapeut voor dood baby

Een 64-jarige therapeut uit het Gelderse De Steeg, bij wie een baby na een behandeling stierf, is vrijdag veroordeeld tot een half jaar cel voorwaardelijk. Dit meldt De Gelderlander.

Voor de rechtbank in Arnhem staat vast dat het meisje van 3 maanden overleed door de behandeling van de craniosacraaltherapeut. Bij deze therapie worden baby's soms dubbelgevouwen of diep gebogen. Het incident gebeurde in oktober 2007. Volgens de rechtbank heeft de man tekenen van ademnood bij de baby ten onrechte aangezien voor ontspanning en had hij zich al sinds 2004 niet meer laten bijscholen.

Niet adequaat

Ook nadat het kindje geen teken van leven meer gaf, heeft de man niet adequaat opgetreden, vindt de rechtbank. De man boog het kindje in de foetushouding en bood weerstand als zij zich wilde strekken. De officier van justitie had 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar geëist. De rechtbank hield er rekening mee dat de man de beroepsgroep en de media over zich heen kreeg, dat hij direct is gestopt met behandelen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

23 december 2011

Een behandelaar van 64 jaar die gestopt is met werken "straffen" met een voorwaardelijke gevangenisstraf?
Is dat gerechtigheid?
het leed van slachtoffers van medische fouten en hun nabestaanden wordt in strijd met ethische, professionele en wettelijke voorschriften verontachtzaamd.
Na een medische fout:
Vertel en Herstel, Registreer en Leer: www.sin-nl.org

Top