ACTUEEL

ADRZ voelt zich financieel bedot door oud-topman

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) uit Vlissingen verdenkt oud-bestuursvoorzitter Rob Zomer van gesjoemel met wachtgeld. Dat meldt Medisch Contact.

Zomer werd in februari 2009 na vier jaar bestuursvoorzitterschap bij het Streekziekenhuis Walcheren, een van de rechtsvoorgangers van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, ontslagen. De ontslagregeling voorzag ondermeer in de doorbetaling van een half jaar salaris a somma van 187 duizend euro.

Verrekenen

Daarnaast werd er met Zomer een wachtgeldregeling getroffen.  Wel zouden de inkomsten uit eventuele nieuwe werkzaamheden met het wachtgeld verrekend worden. Op basis van stukken van het ziekenhuid meldt Medisch Contact dat het ziekenhuis bedenkingen heeft bij de door Zomer opgegeven verdiensten.

Interim

Zo ging Zomer begin 2010 als managing partner bij een Brits bedrijf aan de slag tegen een -volgens eigen opgave- jaarsalaris van 40 duizend euro. Het ziekenhuis vulde dit bedrag substantieel aan. Eind 2010 detacheerde het Britse bedrijf Zomer bij een Nederlandse onderneming, die hem vervolgens plaatste als interim-topman bij zorgorganisatie Magentazorg.

Geen wijziging

Tegenover het ADRZ  meldde Zomer dat er ondanks deze benoeming ‘geen wijzigingen’ in zijn arbeidsovereenkomst waren. Dit bevreemdde het ziekenhuis, aangezien Zomers voorganger bij Magentazorg ruim 158 duizend euro verdiende. Daarbij verdienen interimmers in de regel meer dan vaste bestuurders.

Begrip

Toen verdere opheldering uitbleef, staakte het ADRZ in oktober verdere betalingen. Via het  Scheidsgericht Gezondheidszorg wist Zomer echter voortzetting van de betalingsregeling af te dwingen. Volgens Medisch Contact toonde het Scheidsgerecht begrip voor het wantrouwen van het ziekenhuis, maar zijn er geen concrete bewijzen zijn dat Zomer met zijn inkomensopgave rommelt. Het ziekenhuis beraadt zich op verdere stappen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 mei 2012

Facts :
Actus Consultancy & Management Ltd (www.actus.pro ) =een Brits bedrijf dat R.Zomer eind 2010 detacheerde als bestuursvoorzitter bij Magentazorg.

R.Zomer= Managing Partner bij Actus Consultancy & Management.

HierBOVEN staat echter de ACTUS HOLDING LTD Incorporated 02 Jul 2009 , ,waar Mr R. Zomer was appointed Director on 02 Jul 2009.

Wellicht een voorbeeld dat de ene vestzak niet wist waar het gat in de andere broekzak zat ?

Top