ACTUEEL

Martin Bontje vertrekt als bestuurder VGZ

Martin Bontje vertrekt als bestuurder VGZ

Martin Bontje treedt per 1 april 2012 terug uit de raad van bestuur van zorgverzekeraar VGZ. Het vertrek van Bontje is uitvloeisel van een interne reorganisatie. Als onderdeel hiervan brengt VGZ de raad van bestuur terug van vier tot drie personen.

Na vijf jaar bij VGZ werkzaam geweest te zijn kiest Bontje voor een nieuwe loopbaan als zelfstandig adviseur. “Ik heb een leuke, interessante en uitdagende tijd achter de rug bij Coöperatie VGZ”, aldus Bontje. “Bij mijn aantreden bestond de nieuwe Zorgverzekeringwet nog maar net en moest er ook op organisatorisch vlak veel gebeuren. Inmiddels staat er een professionele organisatie die de zorg en het zorgverzekeringsstelsel zeer goed in de vingers heeft. Voor mij het moment om verder te gaan; na enkele jaren besturen kijk ik er naar uit om me weer echt met de inhoud bezig te houden.” 

Kleiner

VGZ is voortgekomen uit de verzekeringscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias, die eind vorig jaar zijn schade- en zorgverzekeringsactiviteiten splitste in twee afzonderlijke bedrijven. Nu de splitsing formeel voltooid is, maakt VGZ gebruik van het vertrek van Martin Bontje om de raad van bestuur in te krimpen. “Coöperatie VGZ is een kleinere organisatie geworden en kan met minder bestuurders toe”, aldus bestuursvoorzitter Martin Duvivier. “We zullen de positie van Martin Bontje dus niet opnieuw invullen; zijn taken worden overgenomen door de overige bestuursleden.”

Portefeuilles

Na het vertrek van Martin Bontje bestaat de raad van bestuur van VGZ naast voorzitter Duvivier uit Maurice Oostendorp en Rob Hillebrand. Oostendorp neemt de portefeuille zorginkoop en zorgvernieuwing over van Bontje. Duvivier zal Coöperatie VGZ gaan vertegenwoordigen binnen Zorgverzekeraars Nederland. Bontje blijft na 1 april nog enige tijd aan de zorgverzekeraar verbonden als adviseur om enkele projecten af te ronden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top