ACTUEEL

Anno12 haalt eerste verzekerden binnen

Anno12 haalt eerste verzekerden binnen

De nieuwe zorgverzekeraar Anno12 heeft via enkele werkgeverscollectiviteiten de eerste zesduizend verzekerden aan zich weten te binden. Anno12 wil in januari 2013 volledig operationeel zijn. Het streven is om bij de start 10 duizend verzekerden te hebben.

De nieuwe zorgverzekeraar Anno12 werd op Nieuwjaarsdag ten doop gehouden. Volgens initiatiefnemer en voormalig Agis-topman Rob Adolfsen is er onder tussenpersonen grote belangstelling voor de nieuwe zorgverzekeraar. Anno12 is niet van zins om via grote publiciteitscampagnes nieuwe verzekerden te werven. “Wij gaan geen grote, dure campagnes voeren”, aldus Adolfsen.

Coöperatie

Anno12 wil zich niet alleen qua PR- en marketing van de huidige zorgverzekeraars onderscheiden. De nieuwe zorgverzekeraar kiest voor een coöperatief model, waarin de verzekerden nadrukkelijk een stem hebben als het gaat om de koers van de verzekeraar. Dit betekent ondermeer dat Anno12 de verzekerden via digitale kanalen geregeld gaat raadplegen.

Betrokkenheid

Verzekerden zijn ook eigenaar van de onderneming. "Door klanten aandeelhouder te maken, creëer je een groep zorgbewuste verzekerden, die actief betrokken is bij het resultaat van de onderneming", stelt Adolfsen op de site van Assurantie Magazine. Het aandeel kost circa 850 euro, afgeleid van de solvabiliteitseis per verzekerde. Vertrekt een aandeelhouder naar een andere maatschappij, dan krijgt hij dit bedrag teruggestort.

Hobbels

Adolfsen hoopt de komende maanden de laatste formele en financiële hobbels te nemen. De initiatiefnemers hopen de afspraken over het benodigde vermogen voor de aanloopkosten en het garantiekapitaal, zo’n 4 miljoen euro, in de komende weken af te ronden. Ook is er overleg geweest met de Autoriteit Financiële Markten (AFM). “Daarmee hebben we nu, naar onze inschatting-, met alle direct betrokken toezichthouders contact gehad”, aldus Adolfsen. Van cruciaal belang is een vergunning van De Nederlandse Bank (DNB). Wanneer deze binnen is kan Anno12 de intentieverklaring voor de eerste kleine zesduizend verzekerden ook daadwerkelijk verzilveren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top