Reader Interactions

Reacties 1

  1. 2809573

    De zorg kan inderdaad niet meer om AI technologie heen; in het belang van onze patienten, en hun portemonnee ( hoewel ik denk dat een door de overheid gestuurde zorg in combinatie met AI en technologische vernieuwingen NOG beter is voor patienten) .
    Terug naar het onderwerp; er zijn nog een aantal vragen:
    * Praktische implementatie: Welke mechanismen kunnen worden ingezet om ervoor te zorgen dat de input van technologiebedrijven ook daadwerkelijk wordt meegenomen in beleidsbeslissingen?
    * hoe wordt omgegaan met privacy van patiëntgegevens, of hoe worden beslissingen over behandelingen genomen wanneer AI-systemen betrokken zijn?
    * Risico’s van AI: Wat zijn de potentiële gevaren van AI in de zorg, zoals bias in algoritmen, overmatige afhankelijkheid van technologie, of het verlies van menselijk contact in de zorg?
    * Financiering en toegankelijkheid : hoe wordt ervoor gezorgd dat AI-toepassingen ook toegankelijk zijn voor kleinere zorginstellingen of landen met minder financiële middelen? Dit aspect blijft onderbelicht.
    * Rol van de overheid: Welke concrete stappen kunnen worden genomen om wet- en regelgeving aan te passen aan de snel veranderende technologische realiteit? Bekend is dat verzekeraars nu in the lead zijn namelijk. Verzekeraars hebben invloedrijke lobbyisten, maar ze doen – gelukkig ! – niet aan wetgeving.
    ( Zie ook overigens het RVS advies: “met de stroom mee” uit 2023 ) .