Reader Interactions

Reacties 2

 1. Olaf Wijman

  Hartelijk bedankt voor jouw onderbouwde betoog: ‘Voor specialisten die “ondernemer” willen zijn heb ik een leuke tip: Begin een onderneming”. Hopelijk komt het er eindelijk eens van!

 2. Hippocratez

  Dan krijgen we dus talloze privekliniekjes waar de snelle jongens buiten het ziekenhuis goud geld verdienen met laaghangend fruit en de moeilijke patient met multiproblematiek die te veel risico met zich mee brengt mag zich melden in de ziekenhuizen alwaar de boel zo is uitgekleed inmiddels dat we beschamende NHS-achtige taferelen krijgen te zien.
  Wat gebeurt er overigens met een patient die in een privekliniekje een medisch probleem of complicatie ontwikkelt dat buiten het normaal geleverde expertiseniveau ligt? Zoals iemand die een hartinfarct of ernstige hartritmestoornissen oploopt tijdens een neusoperatie in een KNO kliniekje? Of een uroloog die een darm perforeert? Of een zwangere die in een bevalkliniekje een fluxus krijgt die normaliter door een radioloog gecoiled kan worden?
  Laten we ons vooral niet te rijk rekenen door de duimschroeven onnodig aan te draaien. De nederlandse medische zorg is globaal van topniveau voor een zeer schappelijke prijs. Dat blijkt uit vele internationale vergelijkende onderzoeken.
  Wat is de noodzaak voor deze forse ingreep die voorspelbaar, en ook bekend in Den Haag, niks oplevert, maar slechts voor de bühne gedaan wordt.
  Primum non nocere.