Annabel van Deursen

Annabel van Deursen

Annabel van Deursen is programmamanager bij de Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). De SAZ bundelt de krachten van 30 regionale ziekenhuizen. 

Vanuit haar functie als programmamanager, is Van Deursen betrokken bij de implementatie in ziekenhuizen van de digitale dienst BeterDichtbij. BeterDichtbij is een initiatief van de SAZ en in oktober 2016 gestart. Met deze nieuwe digitale dienst kunnen arts en patiënt makkelijk met elkaar in contact komen en berichten, uitslagen en foto's uitwisselen. De dienst wordt continu geoptimaliseerd en uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en diensten.

Van Deursen studeerde af als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Tilburg en specialiseerde zich in de gezondheidszorg met een master Zorgmanagement aan de faculteit Health Policy & Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na verschillende functies binnen het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), zoals adviseur en leidinggevende, maakte ze in mei 2017 de overstap naar de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ).