Mariëlle Gallegos Ruiz

Mariëlle Gallegos Ruiz

Mariëlle Gallegos Ruiz heeft Biomedische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam gestudeerd. Na haar studie promoveert zij op onderzoek naar therapeutische targets en biomarkers voor longkanker, met toentertijd nieuwe techniecken als microarray, genexpressie profilering en sequencing.

In 2008 maakt Gallegos Ruiz de overstap naar Roche Nederland. Ze start als clinical research associate. In deze functie begeleidt ze klinische studies met geneesmiddelen in de onderzoeksfase op het gebied van hematologie en reumatologie. Daarna is zij als medical manager betrokken bij het op de markt brengen en houden van geneesmiddelen voor darmkanker en longkanker.

De laatste jaren richt zij zich vooral op het vormgeven van het value based healthcare beleid binnen Roche. Dat betekent onder meer het opstarten van samenwerkingsprojecten met ziekenhuizen. Sinds januari 2019 richt zij zich op uitkomstdata. Als manager Health Outcomes Data onderzoekt zij hoe data ontsloten en verbonden kunnen worden, zodat deze uiteindelijk leiden tot informatie voor zorgverlener of patiënt. Zo is zij verantwoordelijk voor een samenwerkingsproject met AmsterdamUMC op het gebied van longkanker, waarbij gericht uitkomstdata verzameld worden met als doel de behandeling per individuele patiënt te optimaliseren.

Geschreven blogs