Roderik Kraaijenhagen Jeroen Pronk

Roderik Kraaijenhagen Jeroen Pronk

Roderik Kraaijenhagen is deels praktiserend cardioloog en deels ondernemer in de zorg. Hij heeft o.a. het NIPED en de Persoonlijke GezondheidsCheck opgezet om op een wetenschappelijk verantwoorde manier mensen een laagdrempelige gezondheidscheck te kunnen bieden. Dat wordt nu grootschalige geïmplementeerd als basis voor gezondheidsmanagement in bedrijven en gemeenten. Daarnaast is Roderik medeoprichter van Vital10 en het BENEFIT programma (www.benefitforall.nl), dat vanuit de zorg is opgericht om mensen met een verhoogd risico handvatten te bieden om met hun leefstijl en gezondheid aan de slag te gaan en hen te helpen om de belangrijkste risicofactoren voor chronische aandoeningen onder controle te brengen en te houden.

Jeroen Pronk is Manager SamenGezond, het grootste gezondheidsprogramma van Nederland. Hij transformeerde dit - oorspronkelijke loyalty programma - naar een gedegen gezondheidsprogramma voor iedereen. Samen met wetenschapspartners en kennisinstellingen maakt hij zij zich hard voor het terugdringen van leefstijl gerelateerde gezondheidsaandoeningen. Zijn droom met SamenGezond is het duurzaam veranderen van de leefstijl, door voor mensen de geheimen achter hun gezondheid te helpen ontrafelen.

SamenGezond en Vital10 zijn met hun op elkaar aansluitende proposities een samenwerking aangegaan met het doel om voor alle Nederlanders een stimulerende en kosteneffectieve preventie aanpak te bieden.