HRM

Wie begint erover?

Vrouwen praten er niet zo graag over. Ze houden zich sterk en wijken niet voor hun verantwoordelijkheid in de zorg. Laat ik het onderwerp dan maar aansnijden: de overgang.

Een beetje schroom voel ik wel. Welke man mag hier iets van vinden? Maar ja, dat is nou precies een deel van het probleem. Te weinig mannen denken hierover na. Dus ook de mannelijke leidinggevenden in de zorg niet. Laat staan dat ze dit onderwerp bespreekbaar maken. Geheel onterecht...

Overgangsklachten

Waarom vind ik dat onterecht? Omdat er meer dan een half miljoen vrouwen in de leeftijd tussen de 40 en de 60 jaar in de zorg werkt, van wie 64 procent overgangsklachten ervaart. Dan praat je over ruim 330 duizend vrouwen! Waarom maken hier dan nog maar zo weinig werkgevers beleid voor? Te onbekend? Taboe? Of ligt het aan het feit dat bestuurstafels nog steeds vooral worden bevolkt door mannen? Mannen die nog te weinig notie hebben van de schaal en de impact?

Wie zal het zeggen? Maar laten we daar snel verandering in brengen. Ik ben zelf natuurlijk ook geen ervaringsdeskundige maar weet wel dat dit een serieus en groeiend vraagstuk is. De groep werkende vrouwen in de zorg is gegroeid. De gemiddelde leeftijd loopt op en vrouwen blijven langer in het arbeidsproces. En bovendien: we hebben ze daar ook hard nodig! Dat klachten vaak niet zomaar te herkennen zijn als overgangsklachten, maakt dit onderwerp er niet makkelijker op. Klachten die ook nog eens ernstige vormen kunnen aannemen, zeker als je ze negeert. Het ziekteverzuim bij de groep vrouwen van 40 tot 60 jaar ligt beduidend hoger dan bij hun mannelijke leeftijdsgenoten. Genoeg medemenselijke en zakelijke overwegingen om er actief aandacht aan te besteden. Maar wie pakt de handschoen op? Wie begint erover?

Goed begin

Een paar organisaties laten zich al zien. Zo organiseerden het Spaarne Gasthuis en het Jeroen Bosch Ziekenhuis een theatershow waarin ze met humor en informatie het onderwerp bespreekbaar maakten. En Ziekenhuis Gelderse Vallei – met niet geheel toevallig een vrouwelijke bestuursvoorzitter – werkt aan een pilot om zijn eigen specialisten intern in te zetten voor dit thema. Wie volgt? Ik wil iedere bestuurder, manager en teamleider van harte aanbevelen naar de klachten en het ziekteverzuim in deze groep te kijken en de overgang bespreekbaar te maken. Door ervoor te zorgen dat vrouwen gehoord worden, maak je al een goed begin.

Roland Kip

Directeur Stichting IZZ

Roland Kip_310

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Babette Alberda

9 april 2019

Zeker is meer aandacht voor de overgang nodig. Want nog steeds worden aan de overgang gerelateerde lichamelijke en psychische klachten niet als zodanig herkend. Of het is onduidelijk hoe hiermee om te gaan. Daarom ondersteunen wij bij Philadelphia Zorg onze medewerkers hierin.
Met de deskundigen van ProudWoman kunnen medewerkers sparren over hun vragen, nieuwe inzichten en handvatten opdoen, en trainen voor een fitter lijf. Medewerkers kunnen zichzelf aanmelden en hebben hiervoor geen toestemming van de leidinggevende nodig. Het zit bij ons gewoon in het pakket. En het lijkt zijn vruchten af te werpen. Met 4,3% ziekteverzuim blijven wij bij Philadelphia het minst vaak ziek thuis in de branche. Het gemiddelde lag met 6,3% een stuk hoger.

En we begeleiden niet alleen voor onze medewerkers. Ook onze cliënten worden ouder en krijgen te maken met de overgang, en hebben behoefte aan goede ondersteuning in deze periode. Vaak begrijpen de veranderingen in hun lichaam vaak niet of schamen zich ervoor. Hiervoor hebben we in samenwerking met ProudWoman voorlichtings- en trainingsmateriaal ontwikkeld om cliënten en begeleiders zo goed mogelijk te ondersteunen. In de folder voor cliënten wordt op een eenvoudige manier wordt uitgelegd wat de kenmerken zijn van de overgang. Zo wordt bijvoorbeeld helder uitgelegd wat een opvlieger is, met daarbij herkenningspunten, tips en vragen om samen in gesprek te gaan. Maar ook hebben we speciale liedjes geschreven waarin wordt uitgelegd wat er allemaal gebeurt in je lijf als je in de overgang bent.

En ja, ook wij hebben een vrouwelijke bestuursvoorzitter. Maar uw blog laat zien dat ook mannen het kunnen, dus ja, laten meer organisaties deze handschoen oppakken!

Babette Alberda
Adviseur vitaliteit I geluk I werkplezier
STICHTING PHILADELPHIA ZORG

Top