• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Vooral de natura zorgpolissen met beperkende voorwaarden, ook wel budget naturapolissen genoemd, zijn de bijl aan de wortel van ons solidaire zorgsysteem. Deze polissen zijn niet of nauwelijks dekkend voor de zorgverzekeraar en gaat daardoor meer beknibbelen op de vergoeding aan de zorgaanbieder. Er zijn al verschillende ziekenhuizen die zorgverzekerden met een budgetpolis flink laten bijbetalen of zelfs niet helpen voor niet acute zorg. Dat is toch niet waar we heen willen in dit land, dat je gediscrimineerd wordt naar welke zorgverzekering je hebt.
    Deze budgetpolissen zouden verboden moeten worden, zelfs VWS vind deze polissen onwenselijk maar kan geen vuist maken naar de zorgverzekeraars. Dit moet de 2e en 1e Kamer wegstemmen maar die vinden in meerderheid de zorg een toxisch onderwerp. Ze lopen er zelfs letterlijk voor weg uit de 2e Kamer.