• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Geertjan Mellema

  Het Red Team laat weer zien dat de beste stuurlui aan wal staan, terwijl de bemanning van het Schip van Staat in de mist vaart…
  Kortom: makkelijk om kritiek te hebben in dit soort situaties, waarin niemand de wijsheid in pacht heeft, zelfs het Red Team niet.
  Jammer ook dat men de publiciteit heeft gezocht en niet (zoals bijv. in Denemarken) de kritiek spuit bij deskundigen die ook een echt weerwoord hebben. Meer dan de media, want die nemen het allemaal wel over.

 2. Frank Conijn

  Als het Red Team met “stuk” bedoelt dat de zorg te weinig geld krijgt vind ik dat populistische onzin. Ook dit jaar groeien de zorguitgaven weer harder dan het BBP, zoals al decennialang het geval is. Daarbij is IC-opschaling niet meer dan een peperduur lapmiddel, want nog steeds overlijdt een derde van de covid-IC-patiënten en nog eens een derde houdt er serieuze klachten aan over.
  .
  Het OMT had in het begin veel sneller veel strengere maatregelen moeten adviseren. En later had Den Haag veel meer politieke moed moeten tonen. Dat is waar het mis is gegaan. En nog gaat!