• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  Het hele testschema moet anders. De antigeentest (= de zelftest) is wel betrouwbaar als men symptomen heeft, zo vond een grootschalig multipartijenonderzoek: https://www.umcutrecht.nl/nieuws/corona-zelftest-alleen-betrouwbaar-bij-symptomen. De PCR-test is ook zonder symptomen betrouwbaar, mits men de vijfdaagse incubatietijd in acht neemt.
  .
  De testinstructie dient dus veranderd te worden:
  .
  * Heb je klachten, doe dan een zelftest of laat je testen via testenvoortoegang.org (dan kom je dus bij zo’n commercieel bureau dat echter wel de uitslag in het GGD-systeem kan zetten).
  * Wil je een toegangsbewijs omdat je niet gevaccineerd/geboosterd bent, laat je dan testen via testenvoortoegang.org. (De PCR-test van de GGD levert helaas geen toegangsbewijs op.)
  * Heb je geen klachten, is het minstens vijf dagen geleden dat je geïnfecteerd zou zijn geweest en wil je weten of je besmet bent, laat je dan testen bij de GGD (= PCR-test).
  .
  Dit testschema ontlast de GGD in grote mate.