Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Frank Conijn

    De Rijksoverheid moet ook naar zichzelf kijken! Vorige week stond op deze site te lezen dat het RIVM geen portaal wilde maken waarop commerciële testbedrijven hun uitslagen kunnen invoeren. Daardoor worden hun testresultaten niet meegeteld in de statistieken!

    Zo’n portaal is door een beetje IT-bedrijf binnen een week geregeld, inclusief accounts voor de testbedrijven, dus dit is pure onkunde of onwil van het RIVM.

    Natuurlijk is het belangrijk dat de ‘swabs’ correct afgenomen en getest worden. Maar om bij elk teststation een arts te moeten hebben is onzin want dat is bij de GGD-stations ook niet het geval. En zal alleen maar tot vertraging leiden in het opschalen van de testcapaciteit.

    De IGJ zou gewoon de procedures per bedrijf moeten bekijken en bezien of de laboratoria waar gebruik van gemaakt wordt de juiste papieren hebben en procedures hanteren. En het RIVM achter de broek moeten zitten om zo’n portaal te laten maken!