• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Olaf Wijman

    Het bekende afbraakbeleid van 4 kabinetten Rutte. En het gaat maar door met de 2 huidige zorgministers tegen de menselijkheid.

  2. Peter Koopman

    60% van door Nederlandse burgers afgedwongen extra budget in 2017 voor verhoging kwaliteit door verhoging personeelsnorm in ouderenzorg “sluipenderwijs” bezuinigd. Geen woord hierover in regeringsbeleid! Blijkbaar is VWS ambtelijk in staat om eigen beleid prioriteit te geven. Ook woorden van huidige Minister VWS “er wordt niet bezuinigd” zijn derhalve op ambtelijk drijfzand gebaseerd. Wie grijpt hier in en reorganiseert onze staatsorganen? ( toeslagen via belastingdienst; personeelsnorm ouderenzorg via VWS; moderniseringsbeleid veestapel via landbouw etc; enz.).

  3. Binjamin Heyl

    Het is een eeuwenoude traditie dat wereldwijd machthebbers bepalen wat goed is voor kwetsbare mensen. Dit verhul je niet zoals CDA en ChristenUnie door te beweren dat zij opkomen voor de minste der mijnen. Maar er speelt ook iets anders mee: Bestuurders in de oudernzorg en de zorgprofgessionals en de mantelzorgers en belangenorganisaties voor ouderen weigeren, of zijn niet in staat, om gezamenlijk in actie te komen om het voor deze kwetsbare mensen op te nemen. De nood is nog niet hoog genoeg en welk kabinet er ook zit, ze weten dat vanuit die hoek geen verzet te verwachten valt.