• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Wine te Meerman

    De kop van dit artikel had ook kunnen zijn: “De helft van de ziekenhuiszorg is nog altijd niet gecontracteerd.” Het is immers inmiddels 5 december en de deadline voor contracteren was 12 november jl. Wel complimenten aan de kleinere zorgverzekeraars die aanmerkelijk sneller zijn dan de grote.

  2. Jorrit Stroosma

    Vooral de Big4 willen teveel dat de zorg die geleverd wordt anders geleverd moet worden dan de zorgaanbieder die wil leveren, ze gaan op de behandelstoel van de zorgverlener zitten zoals gewoonlijk. Daarnaast zijn de vergoedingstarieven te laag en de omzetplafonds niet toereikend.
    Ze willen eigenlijk dat je als zorgaanbieder je b*k houdt en gewoon tekent bij het lijntje.
    De marges worden steeds kleiner of zijn er zelfs niet meer. En dan krijg je als zorgaanbieder ook nog een dolk in de rug over omzetplafonds van zorgeconoom Marcel Canoy in dit artikel op RTL Nieuws: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5422492/geen-zorg-terminale-man-door-zorgplafond-zorgverzekeraar-vgz
    “Canoy vindt daarnaast dat een zorgplafond wel nodig is. Een zorgplafond zorgt ervoor dat je het volume van de zorg beheerst. Anders ontploft het budget. Want zorgaanbieders willen zoveel mogelijk geld verdienen.”