• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Rens de Haas

    Het is een wirwar van leveranciers en daarmee ook een grote differentiatie. Koppeling tussen de systemen is een probleem, waardoor informatie uitwisseling stagneert. Het kost ook veel geld om koppelingen tussen pakketten te realiseren, als het al mogelijk is. De vraag is of dit met deze aanpak op te lossen is. Eigenlijk zou je naar een systeem moeten, waarbij de Rijksoverheid de regisseur is. Als ik naar mezelf kijk; ik heb inmiddels drie dossiers; een bij de huisarts, een bij de apotheek en een bij het ziekenhuis. Allen afzonderlijk, dit is onoverzichtelijk en het is onmogelijk om de gegevens gelijk te houden. Dit werkt fouten in de hand. Om de IZA handen en voeten te geven, is een goede informatie uitwisseling een vereiste. Ik waardeer de actie van de minister, maar vraag me af of dit weer niet veel bureaucratie en hoge kosten met zich meebrengt.

  2. Jaap van den Heuvel

    Woorden, geen daden. En wat een warrig verhaal.

  3. Stef Joosten

    Goed dat er een ingreep komt. Toch garandeert een ingreep nog niet dat het probleem wordt opgelost… Zelf denk ik dat het kennisgebrek aan de bestuurstafels wel eens een heel belangrijke factor kan blijken. Ook kan een goede analyse naar de oorzaak van het probleem vast geen kwaad.