• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Wino Gulpen

  De ketenzorg wordt in de meeste gevallen geregeld zonder specifieke toestemming van de patiënt. Dit is een verstoot tegen de private regels.
  Dit zorgt ervoor dat de patiënt onvoldoende zijn gegevens kan beheren
  of zelfs helemaal niet.
  Ir. Ing. W.J.A. Gulpen Bc.

 2. Mauk

  Wanneer trekken wij openlijk ten strijde tegen de ziekte waarvan de patiënt oprecht meent dat geld boven waarde gaat, zelfs in de zorg?
  Wie daagt het nog niet dat wij hiermee van de leg zijn geraakt ook in de ‘commerciële’ maatschappij, en dus helemaal in zorgland?

 3. hmcmanagement

  Zorgverzekeraars kunnen contractueel regelen (toepassing algemene voorwaarden) dat als goodwill wordt betaald bij praktijkovername de ontvangende praktijkhouder het ontvangen bedrag moet terugbetalen. VGZ heeft (had) dat in de algemene voorwaarden opgenomen.
  Als alle zorgverzekeraars dat doen (vereist is verplichte informatie over de praktijkovername) is goodwill uit de lucht. Wat het effect is op praktijkovernames? Ook huisartsen zijn niet ongevoelig voor een extra beloning!
  Hans Hof, HMC/Profs4Zorg