• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Hans Peltenburg

    En nú boter bij de vis. Tijd voor witte woede. Al 50 jaar lopen verpleegkundigen en verzorgenden financieel mijlenver achter op vergelijkbare beroepen in de maatschappij. En hoe gaat het ná de Corona ? Juist : economische crisis = bezuinigen op het aantal handen aan het bed. Stop met applaudisseren heren en dames politici. Maar breng ons salaris op een normaal niveau !!!!

  2. thissen

    Ik werk al ruim 25 jaar als belangenbehartiger voor medisch specialisten. Ik draag verpleegkundigen en verzorgers een warm hart toe en vind dat zij onderbetaald en ondergewaardeerd worden. Al lange tijd. De realiteit na Corona zal echter zijn dat door de enorme overheidstekorten (schulden) het juist moeilijker dan voorheen wordt om de arbeidsvoorwaarden (o.a. loon) van verpleegkundigen en verzorgers verbeterd te krijgen. Dat vereist een uitgekiende strategie en aanpak. Ook de bereidheid om daar hard voor te vechten. Beiden zaken ontbraken de afgelopen 20 jaar. De ommekeer vereist meer dan de slogan ‘samen moeten wij het vak toekomstbestendig maken’. Reken niet op ‘samen’! Want je krijgt het niet zomaar cadeau. Ook niet ( of wellicht juist niet) na deze carona periode.
    Jan Willem Thissen