• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. praktijkhengeveld@gmail.com

    Geachte heer Douma, de patient (want dat is het) betaalt helemaal niet meer bij een vrijgevestigde psychiater, want dat doet de zorgverzekeraar. En door de tariefdifferentiatie en allerlei afslagen betalen de zorgverzekeraars, zeker de grote, eerder minder dan meer aan de vrijgevestigde psychiaters. Daarachter ligt een ‘hoger doel’ van die zorgverzekeraars: het uitroken van de vrijgevestigde psychiaters, omdat die van de zorgverzekeraars in de multidisciplinaire instellingen zouden moeten werken. Triest voor al die patienten met hoogcomplexe problemen die nu juist graag en uitstekend door een vaste, laagdrempelige goed bereikbare en veilige hoogopgeleide medisch specialist behandeld willen worden in plaats van door een wisselend team van lager opgeleide behandelaars. En triest omdat het wegpesten van vrijgevestigde psychiaters de wachtlijsten alleen maar langer en de GGz duurder zal maken.

  2. Aafje

    Ik herken mij in onderstaand verhaal van de patient met hoogcomplexe problemen die graag een vaste, laagdrempelige en hoogopgeleide medisch specialist wil in plaats van een wisselend team van lager opgeleide behandelaars.