• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Gijs van Loef

    Het zorginfarct is een jaar geleden begonnen. In het 4e kwartaal 2021 ging Nederland als enig westeuropees land opnieuw in een lockdown, omdat de capaciteit ontoereikend was geworden, mede door het historisch hoog (all-time high, zie CBS) ziekteverzuim onder zorgverleners bij een toch al uiterst beperkte opvangcapaciteit in de ziekenhuiszorg (algemeen bekend). Het afgelopen jaar heb ik aspecten van het zorginfarct belicht op mijn website. De opvallend hoge, structurele oversterfte in Nederland is de pijnlijke ultieme uitkomstmaat van het zorginfarct.

  2. Binjamin Heyl

    ”Dit levert zorgprofessionals veel stress op. Die willen zo goed mogelijk zorg leveren.” Dat vind ik zo mooi, dat ze ook overal achter komen. Okay het duurt wel decennia, maar er achter komen doen ze. In 1979 renden verplegenden en verzorgenden al de straat op en smeekten om meer handen aan bed. In de periode 1979-heden zien we hoe het beroep van zorgverleners steeds werder kapot werd gemaakt, dat deze mensen massaal het beroep uitrennen of de ziekte in worden gejaagd. De zorgporofessionals zijn totaal niet interessant voor machthebbers en de ”centraal staande” patienten, clienten, bewoners en ook de mantelzorgers evenmin. Mijn advies: Gewoon verder gaan met de afbraak en wel meer aplaudissreren en veren in achterste steken. Al meer dan veertig jaren wordt misbruik gemaakt van de zorgprofessionlals en het gaat maar door, tertwijl mevrouw Kaljouw toen nog voorzitter bij V&VN dappere woorden sprak: dat wij weten wat nodig is en dat heel Nederlanjd zal weten dat wij, de zorgprofessionals, er zijn. Haar dappere woorden was een mooi reclamepraatje om de boel rustig te houden en het stelde 0,0 iets voor.