• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Deze “proeftuin” komt bijna niet voor uit vrijwilligheid maar meer uit dwang vanuit de opleidingsinstituten zoals de PPO in Groningen die basispsychologen (WO-psychologen) meer willen opleiden zoals co assistenten die basisarts worden. Co assistenten gaan ook vele afdelingen af voor dat ze een keus maken welke kant ze op willen na het behalen van hun kwalificatie tot basisarts. Leuk en wel voor een basisarts in een groot ziekenhuis maar mijn inziens zit dat toch wat anders met basispsychologen. Niet alle basispsychologen werken bij een middel of grote zorginstelling. Veel basispsychologen willen juist bij een kleine instelling of praktijk werken omdat dat vaak uitdagender en vrijer is in het werk als behandelaar.
    Dat is met hoe de opleidingsinstituten het werkveld nu opgezet hebben niet meer mogelijk en worden basispsychologen gedwongen als ze hun GZ, psychotherapeut of klinisch psycholoog kwalificatie willen gaan halen dat alleen bij die middel en grote instellingen kunnen doen. Dat is een verschraling van de keuze waar je je kwalificatie wilt halen.