• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 8

 1. M smit

  Zou Radboud UMC niet alleen een oproep tot vaccinatie maar ook een oproep aan de politiek kunnen doen om Sinovac verkrijgbaar te maken in Nederland. Sinovac is een klassiek vaccin (ouderwetse en geteste techniek zoals DKTP vaccin) wat veel mensen meteen zouden willen hebben. Alle hier verkrijgbare vaccins zijn gebaseerd op nieuwe technieken zonder lange termijn effecten bekendheid. Waarom wil de overheid geen Sinovac beschikbaar maken? Sanofi GSK en Novavax (beiden klassieke vaccins) zijn ook nog niet verkrijgbaar in Nederland. Waarom wordt Sinovac niet toegelaten waar wij en heel veel andere mensen op wachten en die de vaccinatiegraad een stuk zou verhogen?

  • Frank Conijn

   Uit onderzoek blijkt dat Sinovac beduidend minder effectief is dan Pfizer/BionTech en Moderna.

 2. Rob Schrijver

  In navolging van Gommers (via Radio 1 Podcast) is dit een goed teken aan de maatschappij en de overheid. Er is geen sprake van enige vorm van discriminatie, maar bijna wel van criminaliteit als je ongevaccineerd gebruikt wenst te maken van een IC bed, waardoor mogelijk andere mensen overlijden. Het is aangetoond veilig genoeg om een IC opname te voorkomen. Dus neem dat vaccin!

  • Jacob Wijnia

   Het is dan ook crimineel wanneer je nog rookt, te veel alcohol drinkt, te weinig beweegt, te dik bent, een ongezonde leefstijl hebt. En daarmee ook de zorg aantoonbaar zwaar belast.

  • Frank Conijn

   @Jacon Wijnia — Er is nogal een verschil tussen je leefstijl blijvend aan moeten passen en twee prikken moeten halen.

 3. Jacob Wijnia

  Alle problemen opgelost door een injectie? Waarom geen oproep tot het massaal stimuleren van een gezonde leefstijl? Met een bevolking waarvan meer dan 50% te dik is of overgewicht heeft is veel meer te winnen dan met een injectie. Maar ja, dan valt het verdienmodel in duigen.

 4. HB

  Misschien moeten ziekenhuizen en anderen eens kijken naar andere cijfers. Er is namelijk iets vreemds aan de hand als je naar de volgende link kijkt: https://euromomo.eu/graphs-and-maps#excess-mortality . Deze grafieken worden door de landen zelf al jarenlang bijgehouden en geven heel objectief de cijfers weer. De euromomo is een officiële bron van sterftestatistieken in Europa en is boven elke twijfel verheven en wordt in Europa als absoluut serieus en betrouwbaar beschouwd.

  Het volgende valt op:
  • In 2020 waren er tussen 15-44 jaar 2.208 sterfgevallen tegen 4.046 (2021)
  • In 2020 waren er tussen 45-64 jaar 16.531 sterfgevallen tegen 28.645 (2021)
  • In 2020 waren er tussen 65-74 jaar, 29.481 sterfgevallen tegen 46.097 (2021)
  • In 2020 waren er tussen 75-84 jaar 65.063 sterfgevallen tegen 61.760 (2021)
  • In 2020 waren bij de 85-plussers 110.818 sterfgevallen tegen 64.969 (2021)

  Vooral in de eerste drie leeftijdsgroepen in heel Europa zijn de sterftecijfers dit jaar, het vaccinatiejaar 2021, sterk gestegen ten opzichte van het “rampzalige pandemiejaar” 2020, met bijna een verdubbeling onder jongemannen van 15-44 jaar. Dat is een stijging van 79,2 procent! En in het leeftijdscohort tussen 45 en 64 jaar is dat bijna evenveel, namelijk 69,8 procent.
  En in de categorie 65-74-jarigen is het ook een stijging met 54,7%. Dat is enorm!
  Misschien toch niet zo verstandig zo’n injectie?

 5. Frank Conijn

  Wat er zo snel mogelijk moet komen is een financiële ontmoediging voor non-vaccers, in de vorm van een extra eigen risico van € 1000 voor mensen die zich vrijwillig niet hebben laten intenten en opgenomen moeten worden voor een ziekte die men met vaccinatie had kunnen voorkomen, althans de ziekenhuisopname ervoor.