• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Phpieterse

    “Het aanpakken van de werkdruk”? Was dat niet in 2018 ook een puntje? Inmiddels is het enkel maar drukker geworden, leiden wij veel meer (te veel om goed te kunnen begeleiden wat resulteert in afhaken van leerlingen) leerlingen op. Daarnaast werken wij met ongeschoold ic-personeel dat nu via een spoedcursus nu op apparaten mag letten waar ik eerder een drie-daagse cursus voor moest doen. Hoewel ik mijn werk (ic-verpleegkundige) altijd bijzonder interessant vond, ben ik nu blij als ik in juni met pensioen kan gaan. Zal “de zorg” niemand meer aanraden.
    Het punt waar gekeken wordt waar de tekorten liggen is ook interessant aangezien gedurende de vorige cao de FNV niks wilde weten van meer (financiële) aandacht voor hen die de diensten draaien. Behalve dat er juist in die groep grote tekorten zijn, worden zij ook nog eens gedurende de diensten in twee schalen ORT lager uitbetaald. Ook daar wilde de FNV niets van weten. Nu wel?