• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Arne van Oranje

  Leuk idee van de onderzoekertjes. Maar de VWS ambtenaartjes stappen de onderhandelingen in met “het moet budgetneutraal zijn”. Houdt dus in als sector/regio A meer krijgt gaat dat er af bij sector/regio B. Dan hebben we na 5 á 10 jaar weer eenzelfde ramp als de toeslagenaffaire maar dan met sectoren of regio’s die compleet uitgekleed zijn.
  Het enige wat helpt is dat het neo-liberale management van Rutte oprot uit de Nederlandse politiek.

 2. Peter Koopman

  Branche-overstijgend aanbod van volksgezondheid ( o.a. infectiebestrijding, positieve en preventieve hulp ) en individuele gezondheidszorg ( erkende professionele zorg voor gezondheid ) zijn aan elkaar gerelateerd en … de mens wordt vaak tekort gedaan door te smalle benadering en hulp. Dit advies zal leiden tot betere zorgverlening. Niet alleen voor de cliënten en patiënten biedt dit voordelen. Verzorgenden IG en verpleegkundigen pleiten onophoudelijk voor nationale arbeidsvoorwaarden ( branche-overstijgende CAO ). Het huidig “opgedeeld werkveld” past niet bij hun professioneel kennen en kunnen. En deze schotten belemmeren hen in de loopbaan en zal ook reden tot verloop binnen de sector zorg of verlaten ervan.

 3. Engelien Geerdink-Officier

  “Doordat doelen in de huisartsenzorg niet worden gehaald, stokt de bij de msz afgesproken substitutie. ”
  dit is mi een boude uitspraak waarmee de schuld van het niet verwezenlijken van de doelstellingen JZOJP bij de huisarts wordt neergelegd. iets meer nuance geeft meer vertrouwen in de opstellers van het artikel.