• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Joris Obenhuijsen

    Wat is de waarde van dit soort prijzen? Twee jaar geleden lag ik 2 dagen in ziekenhuis Tjongerschans. De hygiëne zal prima zijn, maar de kwaliteit van het eten is dat gewoon niet. De keuze bij het ontbijt bestond uit zweterige plakjes belegen kaas, kuipje boter en boterhammen waar je doorheen kon kijken.

    Wel vond ik het te waarderen dat de chef-kok aan mijn bed kwam toen ik had gevraagd om een veganistisch menu. Wanneer gaan ziekenhuizen serieus aan het werk om anti-inflammatoire voeding te serveren die ook nog smakelijk is.

    Door ruimtegebrek lag ik op een afdeling met ernstig zieke patiënten die allemaal gebaat zouden zijn bij gezonde voeding. Dat de nachtverpleging op zaterdagavond om 22:00 vraagt wie er nog kaasblokjes wil en op zondagochtend om 11:00 slagroomgebak wordt uitgedeeld mag misschien erg huiselijk zijn, maar niet passend bij de patiënten waarmee ik op de kamer lag.

    Maar allemaal samengesteld in samenspraak met de diëtisten werd mij verzekerd! Als dit al waar is, dan zegt het veel over het niveau van deze groep. In ieder geval doet Melkunie goede zaken met de drinkyoghurt Breaker. Allemaal heel wetenschappelijk verantwoord toch?