• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 11

 1. Arne van Oranje

  Dat is zinnig geld inzetten.
  Omdat er omzet nodig is in het Maasziekenhuis om de Rabobank en VGZ hun investeringen terug te kunnen laten verdienen zet VGZ in op onzinnig dure zorg in het ziekenhuis!!!

  Dat noem ik toch de kluit belazeren met mijn premie- en belastinggeld.

 2. Jan Bergen

  Geld stuurt inhoud, ondanks alle goede bedoelingen!

 3. Anneke Wienema

  Dit is de omgekeerde wereld. Geld lijkt een belangrijker drijfveer dan inhoud.
  Ik hoop dat VGZ, ziekenhuis, overheid en andere betrokken partijen bij hun positieven komen………..

 4. vriekie

  Zorg op de juiste plek in het belang van de patiënt en ten behoeve van de efficiency, dat zijn zo ongeveer de slogans van het ministerie van VWS en daar wordt veel in geïnvesteerd (letterlijk). Maar nu gaat het voor de verzekeraar kennelijk maar meer om één belang, t.w. het belang van het ziekenhuis, dat men daar het hoofd boven water kan houden. De primaire patiëntenbelangen en de doelmatigheid doen er dan even niet meer toe. Dit systeem zit niet goed in elkaar en moet echt op de schop. Huisarts Jung verdient grote complimenten voor zijn aanpak. Hij krijgt te maken met het tegenovergestelde daarvan. Gelukkig is en blijft hij desondanks toch nog positief. Veel succes!
  Jan de Vries
  Dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt.

 5. Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

  Inderdaad een schrijnend voorbeeld van hoe een door iedereen erkend, lichtend voorbeeld in de huisartsenpraktijk alsnog klem wordt gezet, om een ‘financieel schot verderop’ te spekken.

  Geen treffender voorbeeld van suboptimalisatie.

  Degenen met de meeste macht, dus verzekeraar en ziekenhuis leggen prioriteit bij het ophouden van de eigen (financiële) broek ten koste van verbeterde zorg.

  Het kan toch ook niet waar zijn dat een enkele huisartsenpraktijk die het beter doet het failliet van een ziekenhuis inluidt. En als dat wel zo is, onderstreept dat eens te meer dat de financiële prikkels verkeerd liggen en gecorrigeerd moeten worden en wel zo snel mogelijk dus niet wachtend op stelselwijzigingen.

  Het gaat hier om visie en lef, waar niemand omheen kan en nu wordt ontlopen.

 6. Frank Conijn

  Het kan zinnig zijn om een ziekenhuis financieel te steunen, om de continuïteit/bereikbaarheid van zorg te garanderen. Maar waarom dat VGZ dat niet op een andere manier dan door dit uitstekende project te frustreren?? Ik val hiervan echt van mijn stoel.

 7. zorg

  Het destijds 2006 op ongehoorde wijze ingevoerde nieuwe zorgstelsel VVD leugen (alles wordt door marktwerking goedkoper) Met dit op winst gebaseerde marktdenken begint toch wel opvallend veel onvrede op te leveren .
  13 jaar aaneenschakeling van oplopende onduidelijke geldstromen . Het is van de zotte dat de ene zorgverlener de broek moet ophouden van de ander . Inmiddels een Wout aan zorgkantoren , gebouwen ,energie , personeel, directies noem maar op . We zien inmiddels door de bomen het bos niet meer. Kan mij niet herinneren dat wij voor de invoering ook zo ( ziekenfonds particulier) alle macht nog in handen van de overheid ook zo veel chaos en onduidelijkheid hadden als op dit moment .

 8. Cora Postema

  En wat vinden de betrokken patiënten ervan? Is dat niet waar het uiteindelijk om gaat?

 9. Harry Schonewille

  Idd. schandalig. Dure reclamespotjes over zorg voor de zorg, terwijl een zorgverzekering niets meer of minder is dan de eerste de beste autoverzekering. Waarbij ik bij de laatste uit eigen ervaring een betere servive constateer.

 10. Thijs

  Bizar dat een zorgverzekeraar (met nota bene als slogan ‘Met hart voor zinnige zorg’) de voorrangsregels bepaalt op de weg naar doelmatige en betere zorg. Voor wie werken zij eigenlijk? Misschien niet verkeerd dat VGZ-verzekerden betere zorg ondersteunen door hun polissen bij VGZ weg te halen.