• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Louis Simon

  discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen in een situatie. Dan kun je denken aan afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte.
  Juist zorginstellingen zijn goed uitgerust om hier oog voor te hebben is mijn ervaring. Vertrouwenspersonen, klachtencommissies en duidelijk beleid hierin is primair aanwezig.
  Feit is dat ook dat de patiënt of cliënt duidelijk rechten heeft in wie behandelaar is. Aan dit recht kunnen en willen we niet tornen.
  Er zijn dus ook kenmerken die er wel toe doen. Een vrouwelijke patiënt wil niet gewassen worden door een man
  Is haar goed recht.
  Klachten worden goed vastgelegd en zijn voorhanden. Ook als het discriminatie betreft.

  Het artikel roept dat er discriminatie bestaat en dat er onderzoek moet plaatsvinden maar aan de andere kant ontbreken er voldoende relevante feitelijk cijfers en overige gegevens waarop deze conclusie gebaseerd zou moeten zijn.

  Wat ik in dit artikel dus mis is waarom er grondig onderzoek moet plaatsvinden.
  In de zorg gelden 3 kernwaarden voor medewerkers en patiënten namelijk veiligheid, geborgenheid en perspectief. Laten we hier niet aan tornen. Het is en blijft een sector met veel bevlogen en hardwerkende mensen.