Het Diakonessenhuis in Utrecht en het Medisch Specialistisch Bedrijf Domstad (MSBD) gaan bij elke nieuwe patiënt verifiëren welke medicijnen hij of zij gebruikt. Ze delen de kosten voor dit project.
Het geld voor het MSB komt uit de 15 procent variabele honorering door het ziekenhuis van het MSBD. De coöperatie van specialisten, die sinds januari 2015 bestaat, haalt 85 procent van haar inkomsten uit reguliere productie. De andere 15 procent is afhankelijk van het nakomen van kwaliteitsafspraken met het ziekenhuis. Uit dat deel worden de hiaten in medicijncheck betaald.
Apothekersassistenten
Uit de gezamenlijke ‘pot’ wordt de extra inzet van 4 fte aan apothekersassistenten betaald, zo schrijft Medisch Contact op 17 maart. Die maken medicatieverificatie mogelijk tijdens spoedopnames op de SEH , tot tien uur ’s avonds en voor de nacht.
Dagbehandeling
Het Diakonessenhuis is nu ook bezig om voor alle patiënten in dagbehandeling een medicijncheck in te voeren. Dat is in 2011 vastgelegd in een richtlijn overdracht medicatiegegevens.