• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Arne van Oranje

  Nou van die boete zijn ze echt onder de indruk. Zulke lage boetes weerhoud de zorgverzekeraars er niet van om elk jaar weer de randen op te zoeken van wat mag in het nadeel van de zorgverzekerde en/of zorgaanbieder.
  Zo ook weer dit jaar. Bij de restitutiezorgverzekeringen van Zilveren Kruis, FBTO en Aevitae staat voor de vergoeding van niet-gecontracteerde GGZ zorgaanbieders dat de vergoeding “Op aanvraag” is, geen bedrag of percentage.
  Compleet niet duidelijk voor de zorgverzekerde die niet weet waar hij/zij aan toe is als men naar een niet-gecontracteerde GGZ zorgaanbieder wil gaan.
  Volgens de zorgverzekeraars staan ze volkomen in hun recht om het zo te doen. Ik betwijfel dat.

 2. Dr Dijkstra

  Univé, IZA en UMC zorgverzekering zijn allemaal VGZ. Het verbaast me niets..
  De zorg betaalbaar houden (of krijgen) is belangrijk maar focus zou wat dat betreft een stuk meer op materialen, (DGM) medicatie en ICT moeten liggen. Het enige waar je als ziekenhuis op kunt sturen is fte’s. En die hebben we juist nodig. Zeker met het huidige ziekteverzuim in de zorg. Het zou fijn zijn als zorgverzekeraars wat meer hun rol zouden pakken richting ICT bedrijven, farmaceuten en fabrikanten van materialen.