ACTUEEL

Interimmer De Bie moet rust brengen bij Aveleijn

Interimmer De Bie moet rust brengen bij Aveleijn

Wim de Bie is door de raad van toezicht van gehandicaptenorganisatie Aveleijn in Borne benoemd tot interimbestuurder na het opstappen van Rob Kievitsbosch. Dat meldt TC Tubantia.

De Bie (60) was tot eind 2008 voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Hij heeft achtentwintig jaar ervaring als ziekenhuisbestuurder. Daarnaast bekleedde hij bestuurlijke en toezichthoudende functies, onder meer bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Cultuur

Binnen Aveleijn heeft hij voorlopig, in afwachting van een rapport over de cultuur binnen de organisatie, maar één opdracht meegekregen. “Rust creëren”, aldus een woordvoerder tegenover TC Tubantia.

Onrust

Binnen Aveleijn is het al geruime tijd onrustig. In 2010 raakte de organisatie in opspraak vanwege een renteloze lening van een half miljoen euro aan toenmalig bestuurder Johan de Praet. Ook kreeg hij een prestatiebonus van 40 duizend euro bovenop zijn reguliere bezoldiging. In 2011 stapte de vrijwel volledige raad van toezicht op. Eind december ging het mis met bestuurder Rob Kievitsbos, nadat hij regiodirecteur Bert Beijen op non actief zette.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top