ACTUEEL

Duitse inspectie onderzoekt maagchirurg

De Duitse autoriteiten bekijken of de omstreden Nederlandse maagchirurg Nick R. in Duitsland zijn licentie kan worden ontnomen. Dat meldt de website DerWesten.

Eerder deze week werd bekend dat R. aan de slag was in het St. Georg-ziekenhuis in Schmallenberg, hoewel hij na enkele fatale missers uit Nederlandse artsenregister is geschrapt. Het Duitse ziekenhuis was hier naar eigen zeggen niet van op de hoogte en heeft de samenwerking met R. beëindigd.

Registratie

Volgens Der Westen werd R. in 1981 als arts geregistreerd in het district Düsseldorf. Die registratie blijft in principe ook gelden als een arts buiten Duitsland zijn beroep niet meer mag uitoefenen. Niettemin zijn de Duitse autoriteiten nu een onderzoek gestart. In het kader hiervan zal ondermeer contact met de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) worden opgenomen. Ook wordt contact gelegd met collega's in het noorden van Duitsland.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

GdsinbyRhLnSu

17 april 2012

SVP geen blerende en rneennde kinderen in restaurants. Overigens: ouders ..voedt uw kinderen gewoon netjes op. U roept het over uzelf af. Nu de hotels en vliegtuigen nog gil/huil/renvrij. Als een rookverbod moet kunnen, dan is ook een kindverbod niet uit te sluiten. Tegenwoordig moeten wij ook al tijdens het eten naar zogende moeders kijken. Heel natuurlijk allemaal ..maar gewoon lekker thuis doen en niet op een plaats waar anderen MOETEN meekijken/luisteren. En restaurateurs: maak ouders erop attent dat anderen geen last van hun kinderen hoeven te hebben. Sticker op de deur ?

UBAJdvcM

18 april 2012

4olfx5 <a href="http://gltaaxqtlltf.com/">gltaaxqtlltf</a>

Top