ACTUEEL

Levenseindekliniek heeft al 70 aanmeldingen

De omstreden levenseindekliniek heeft naar eigen zeggen al meer dan 70 aanmeldingen gekregen van mensen die euthanasie overwegen. De kliniek is op 1 maart officieel van start gegaan.

Vooralsnog kunnen de aanmelders alleen een beroep doen op de mobiele teams, die onder de vlag van de levenseindekliniek opereren. Later dit jaar kunnen mensen ook terecht bij de kliniek in Den Haag. De kliniek is een initiatief van Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) en valt onder de Stichting Levenseindekliniek. De initiatiefnemers rekenen op ongeveer duizend aanvragen per jaar voor euthanasie.

Kritiek

Rond de komst van de kliniek ontstond enkele weken geleden grote ophef. Artsenfederatie KNMG liet weten “huiverig” te zijn voor de komst van een levenseindekliniek. “De vraag om euthanasie hoort thuis in de reguliere arts-patiënt relatie”, aldus de KNMG. “Artsen moeten euthanasie niet gescheiden van andere zorgvragen beoordelen.” Minister Schippers van Volksgezondheid liet zich in soortgelijke bewoordingen uit, maar heeft aangegeven geen middelen te hebben om tegen de kliniek op te treden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top