ACTUEEL

CVZ wil docking station voor kwaliteitsregistratie zijn

Het kwaliteitsinstituut voor de zorg van het College van Zorgverzekeringen wil het docking station worden voor de kwaliteitsregistraties in Nederland. Dat zegt Arnold Moerkamp, voorzitter raad van bestuur, in een interview met Skipr.

“Op het gebied van informatie voorziening en transparantie scoren we nog niet erg hoog in Nederland. Er is ruimte voor verbetering," stelt Moerkamp in reactie op het interview met Stefan Larsson, co-auteur van het rapport ‘Zorg voor waarde’ van de Boston Consulting Group.

Boodschap

 “De belangrijkste boodschap is dat de dokters geëngageerd moeten worden. Het heeft geen zin om de kwaliteitsregistraties van bovenaf op te leggen. De bereidheid van de medisch professionals is groot, dus ik denk dat de tijd rijp is om met de registraties te beginnen.”

Het kwaliteitsinstituut voor de zorg kan een ondersteunende rol spelen. Er moet een docking station opgezet worden om de kwaliteitsregistraties op technisch gebied te ondersteunen en om hulp te bieden bij de dataverwerking. Dit is een zwak onderdeel in het Zweedse systeem. Moerkamp: “Wij leren heel veel van de Zweden. Als wij deze stappen kunnen maken, kunnen de Zweden misschien ook weer wat van ons leren.”

Bekijk het complete interview met Arnold Moerkamp op Skipr webtv

Dit artikel is onderdeel van  een serie over de recente innovatiereis naar het Karolinska Institutet en Vinnova in Zweden die Syntens, STZ en Skipr hebben georganiseerd. U kunt de komende tijd meer berichten over innovatie in de zorg vinden op www.skipr.nl/innovatie. Op Twitter kunt u de ontwikkelingen op het gebied van innovatie in de zorg volgen via de hashtag #iidz.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top