ACTUEEL

Overleg met Scheper Ziekenhuis weinig vruchtbaar

De lotgenotengroep van nabestaanden en patiënten die een maagverkleining hebben ondergaan in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, zijn vrijdag in gesprek gegaan met bestuursvoorzitter Maarten Rutgers van het ziekenhuis. Dat zei woordvoerder Alex de Haan van de lotgenotengroep vrijdag.

Geen vruchtbaar overleg

Het gesprek heeft volgens De Haan niet veel opgeleverd, ondanks de hoge verwachtingen. Het ziekenhuis moet nog beginnen aan een intern onderzoek naar de doodsoorzaken van patiënten die een dergelijke ingreep hebben ondergaan.

Deelname aan onderzoekscommissie

De lotgenotengroep wil deelnemen aan de onderzoekscommissie. “Hierover horen wij eind volgende week meer”, aldus De Haan. Het ziekenhuis is in afwachting van het onderzoek gestopt met het uitvoeren van maagverkleiningen. Het ziekenhuis heeft zes patiënten bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg gemeld die de operatie niet hebben overleefd.

Inzet van onafhankelijke deskundige

De delegatie van de lotgenotengroep heeft er bij de Rutgers op aangedrongen een onafhankelijke deskundige bij het onderzoek naar de complicaties te betrekken. De voorkeur gaat uit naar een persoon die geen band heeft met de groep chirurgen die maagverkleiningen uitvoert. Hierop is Rutgers niet ingegaan, aldus De Haan. Een woordvoerster van het ziekenhuis heeft laten weten tijdens de onderzoeksperiode geen mededelingen te doen.

Groep telt veertig leden

Veertig mensen hebben zich gemeld bij de lotgenotengroep. Volgens De Haan gaan de klachten vooral over de communicatie tussen de patiënten en de chirurg die de ingreep leidde. Ook lekkages na de ingreep hebben voor veel ellende gezorgd bij deze lotgenoten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top