ACTUEEL

MST geeft verpleegkundigen meer regie

Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede gaat de verpleegkundigen meer regie over de patiëntenzorg geven. Verpleegkundigen worden gestimuleerd tot kritisch denken en handelen met ondersteuning van de Saxion Hogeschool. Het MST wil zodoende het ‘verpleegkundig leiderschap’ versterken.

Door verpleegkundigen meer in staat te stellen de regie te nemen over de patiëntenzorg kunnen ze volgens het MST optimale zorg leveren aan patiënten. Ook moet daarmee het beroep van verpleegkundige aantrekkelijker worden, zo stelt het MST op eigen website.       

Best practice

Het ziekenhuis experimenteerde vorig jaar op de afdeling Orthopedie (A5) met de invoering van zogeheten Best Practice Units. In december volgden zes andere afdelingen. Eind maart worden de Best Practice Units uitgebreid naar nog eens negen afdelingen. Het MST denkt de eerste resultaten van het verpleegkundige verbetertraject in de herfst te kunnen presenteren.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 maart 2012

Wat een flauwekul.
Alsof het niet vanzelfsprekend zou zijn dat zorgverleners de regie hebben over de zorg of denkt u dat Pietje van de salarisadministratie of Koentje van de zorgverzekeraar of Willemien de directeur de regie dient te hebben??
Als patient wil ik behandeld worden door dkoters en verpleegkundigen die het voor het zeggen hebben.

Top