ACTUEEL

Verslavingsgoeroe geeft seksueel misbruik toe

Verslavingsgoeroe geeft seksueel misbruik toe

Keith Bakker is al 14 jaar van zijn verslaving aan drank en drugs af, maar hield één verslaving over: seks. “Ik heb seks absoluut gebruikt als verdovend middel”, zei de 51-jarige verslavingsgoeroe vrijdag tegen de rechtbank in Amsterdam. Die uitte zich onder meer in het onafgebroken kijken naar porno.

Rechtzaak

Bakker staat vanaf vrijdag enkele dagen terecht wegens seksueel misbruik (waaronder verkrachting) van vrouwen en meisjes die merendeels aan zijn zorg als verslavingsdeskundige waren toevertrouwd. “Ik heb slachtoffers gemaakt en dat was niet mijn bedoeling', aldus Bakker. “Ik lig er 's nachts wakker van.'

Afkickkliniek failliet

Het Openbaar Ministerie heeft een zaak tegen Bakker opgebouwd op basis van negen aangiften. De zaak kwam eind 2010 aan het rollen, toen twee veronderstelde slachtoffers de publiciteit zochten. Bakker werd vorig jaar april opgepakt en heeft sindsdien vastgezeten. Zijn bedrijf is inmiddels failliet.

Een aantal slachtoffers heeft gezegd dat Bakker hen ook heeft bedreigd. Zo zou hij tegen een van de meisjes hebben gezegd dat hij haar moeder en familie zou weten te vinden als zij tegen iemand zou zeggen wat er was gebeurd en dat hij contacten had bij de Hells Angels.

Positie als hulpverlener

De rechtbank neemt de beschuldiging per slachtoffer minutieus met Bakker door. Hij erkende dat er sprake is geweest van “scheve verhoudingen”, in die zin dat hij overwicht had op de meisjes, gezien zijn veel hogere leeftijd en zijn positie als hulpverlener. Bakker plaatste wel kanttekeningen bij een aantal details die door bepaalde aangeefsters in verklaringen zijn opgenomen.

Bakkers advocate Lucy Oldenburg liet weten over “nieuw bewijsmateriaal" te beschikken, waaruit zou moeten blijken dat een aantal aangeefsters Bakker nog steeds een warm hart toedraagt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top