ACTUEEL

Blijham houdt toezicht bij Groene Hart Ziekenhuis

Geert Blijham is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Hij volgt deze maand Rien Meijerink op. Monique Verdier treedt per 1 juni toe tot de raad van bestuur. Zij volgt Eliane Thewessen op.

Nieuwe voorzitter raad van toezicht

Blijham is hoogleraar oncologie en is tien jaar voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht geweest. Daarnaast is hij drie jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. In 2007 is hij verkozen tot overheidsmanager van het jaar. Meijerink is voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. De functie in het Groene Hart Ziekenhuis was tot zijn spijt niet langer te combineren met zijn hoofdfunctie bij de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg.

Verdier is nieuw bestuurslid

Verdier is sinds 2007 directeur Patiëntenzorg bij het Groene Hart Ziekenhuis. Zij heeft in die functie verantwoordelijkheid gedragen voor de ziekenhuisbrede beleidsvorming op het gebied van patiëntenzorg. Verdier was eerder lid van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.  De zittingstermijn van Thewessen loopt af en zij gaat haar carriére elders voortzetten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

18 mei 2009

Groene Hart ziekenhuis is in GOUDA en niet in Leiden!!!

Top